» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Политическият кабинет присъства на откриването на Националното съвещание на денталните лекари в Сливен

24 September 2010 14:39,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1164
АААА

Днес, 24 септември в 11 часа, областният управител г-н Марин Кавръков и зам. областните управители г-н Пейчо Пейчев и г-н Христо Карабекиров присъстваха на откриването на обновен кабинет по детска дентална медицина в Общински „Дентален център” – Сливен.

Откриването на кабинет по детска дентална медицина стана в рамките на провеждащото се днес и утре в Сливен Национално съвещание на денталните лекари.

По-късно в хотел „СПОРТ ПАЛАС” – СЛИВЕН областният управител Марин Кавръков откри Националното съвещание на денталните лекари.

На съвещанието присъстват проф. Доан Зия – съветник на примиера по здравните и социални въпроси и г-жа Христина Митрева управител на Националния осигурителен институт.

Сред официалните гости са д-р Николай Шарков председател на Български зъболекарски съюз, зам. председателят доц. Снежана Пиринска и членовете на управителния съвет. Ръководителката на националната програма за профилактика на денталните заболявания на деца от 0 до 18 години проф. Милена Пенева, която е и зам. декан на факултета по дентална медицина в Медицинска академия София и национален консултант по детска дентална медицина.

Представители на регионалните структури на РЗОК, РЦЗ, директор на дирекция „Регионална дирекция за социално подпомагане” Сливен, общински съветници от град Сливен.

Присъстват управителите и специалистите на денталните центрове от Русе, Видин, Варна, Шумен, Велико Търново, Пловдив, Бургас, Перник, София, Ямбол, Стара Загора, Елин Пелин и др.

Областният управител г-н Марин Кавръков поздрави всички участници във форума, благодари на организаторите от община Сливен и специално на г-жа Живка Георгиева управител на Общински „Дентален център” – Сливен за тази толкова представителна и широко форматна среща по проблемите на денталното здравеопазване.

На настоящата Втора Национална среща на денталните лекари днес и утре ще бъдат дискутирани въпроси свързани със следдипломното обучение на лекарите по дентална медицина, предстоящите прояви на Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца 0 – 18 г. в България 2009 – 2014 г., започването на преговори между Българския лекарски съюз, БЗС и НЗОК за договаряне параметрите на Националния рамков договор за 2011 г., както и наложителните промени в здравното законодателство, касаещо денталното здраве.

 

Photos

снимкаАААААААААААААААА