Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Село Бяла отбеляза традиционния църковен събор

17 юни 2019 15:17, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 562
---

Село Бяла отбеляза днес традиционния църковен събор. На Свети Дух църквата в селото „Света Троица“ чества храмовия си празник. По този повод заместник-кметът Румен Иванов присъства на тържествения водосвет в Бяла. Той поздрави от името на кмета на Сливен Стефан Радев всички жители на селото.

„На днешния светъл ден – Свети дух, пожелавам много здраве на всички вас, на близките и приятелите ви. Съхранявайте все така християнските ценности, българските традиции и духовното наследство на прадедите ни. Поздравявам организаторите от Църковното настоятелство, Кметството и Народно читалище „Христо Ботев 1936“ за постоянството и отдадеността, с която се грижат за сплотеността на вашата общност“, се казва в поздравителния адрес от кмета.

„За мен е голяма радост и отговорност на Свети Дух да ви посрещна всички вас пред този храм и да ви поздравя с добре дошли“ каза на свой ред кметът на селото Желю Янков.

За празника беше приготвен и курбан за здраве.

На събитието присъстваха народният представител Кольо Милев, общински съветници от местния парламент, кметове на населени места, жители и гости на село Бяла.

17.06.2019 г.

Снимки

------------