Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ПЪРВА ПОЕТИЧНА КНИГА НА ВЪЗПИТАНИЧКАТА НА ГИМНАЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ“ МИЛЕНА МИХОВА

20 юни 2019 08:36, Дияна Костадинова (ПХГ "Дамян Дамянов")
Излъчване: ПХГ "Дамян Дамянов" преди 5 години, брой четения: 2170
M. Mihova-1

В сряда във Военния клуб възпитаничката на Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ Милена Михова представи пред сливенска публика своята дебютна стихосбирка „Преплитане“. Творбите ѝ, повечето от които лирични миниатюри, са обединени в два цикъла, озаглавени „Ще си върна светлината“ и „И пламъче едно в сърцето“.

Милена е поредният творец – възпитаник на гимназията, издал своя книга. Уверени сме, че след първия ѝ опит ще има и други, още по-успешни. Така съвсем наскоро друг от нашите възпитници - Иван Ланджев, бе удостоен с „Орфеев венец“- голямата награда на фестивала „Пловдив чете“.

Хуманитарната гимназия естествено е привлекателно място за средношколците с афинитет към литературата, историята и философията - предмети, изучаването на които успешно се съчетава с интензивния курс по английски език в осми клас. Насърчават и доразвиват творческия потенциал на учениците традиционни форми като клуб „Памет“, курс по творческо писне, воден от Валентина Радинска и други. От три години в гимназията работят и доброволци от Китайската народна република, които осигуряват на ученици от училището, от други училища, а и на възрастни граждани, досег с хилядолетните история, култура и философия. Поетесата Милена Михова бе една от първите участнички в курса по китайски език и култура за възрастни.

Снимки

M. Mihova-2M. Mihova-3M. Mihova-4