Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Правителството отпуска част от средствата, необходими за ремонт на детска градина „Звездица“

26 юни 2019 16:35, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 657
---

Правителството отпуска 289 000 лева за саниране на детска градина „Звездица“ в Сливен. Това стана днес по време на заседание на Министерския съвет. Средствата ще бъдат прибавени към необходимата сума за ремонт на детска градина „Звездица“. Те бяха поискани от кмета Стефан Радев по време на посещението на премиера Бойко Борисов на 2 юни в Сливен и са част от спестените пари при реализирането на проектите за кръговото движение на „Розова градина“ и пробива на ул. „Г. С. Раковски“. Тогава премиерът и министърът на финансите Владо Горанов изразиха задоволство от отговорното отношение на кмета Стефан Радев към финансите на общината и свършената работа по проектите.

„Доволен съм от решението на правителството, защото ни помага да осигурим още средства, необходими за основен ремонт на детската градина, какъвто не е правен от години. Полагаме всички усилия, защото създаването на по-добри условия за децата и служителите е много важно за нас“.

За ремонта са необходими около 800 000 лева. Община Сливен е заделила ресурс в Капиталовата програма. Необходими са още средства, които ще бъдат поискани от Министерството на финансите, тъй като поради липса на средства в Националния доверителен екофонд одобреният проект не е финансиран.