Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Мотото на проекта „Партньори в доброто“ в действие

24 юни 2019 11:50, Мирена Стоянова (Спортно у-ще )
Излъчване: Спортно у-ще "Д. Рохов" преди 4 години, брой четения: 1046
111

Ученици, родители, учители и институции заедно в природата, за природата и в името на доброто общуване – това се случи на 22-ри юни на Слънчева поляна – местност в Природен парк „Сините камъни“.

Идеята възникна на среща между родители, ученици и представители на педагогическия и ръководен състав на Спортно училище „Димитър Рохов“. Тя се проведе по инициатива на училището по проект „Партньори в доброто“, подкрепен от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни – Сливен (МКБППМН). А към партньорите в доброто изключително активно и сърцато се присъединиха и Директорът и служителите на Дирекция Природен парк „Сините камъни“. И така се стигна до едно чудесно преживяване, което накратко ще споделим с вас.

„Въоръжени“ със сандвичи и сок от МКБППМН се качихме в автобуса, осигурен от Дирекцията на Природния парк и потеглихме към местността „Слънчева поляна“.

Игрите, за които се бяха подготвили служителите на Дирекция „Природен парк „Сините камъни“, започнаха още по сенчестия прохладен и равен път от автобуса до поляната. Участниците в „Шпиони в гората“ получиха инструкции и по тях издирваха и снимаха интересни обекти от природата. От снимките ще бъде изработена тематична изложба, която ще бъде поставена в училище.

Следваха игри, които по забавен начин ни научиха какво означава баланса в природата и как да го опазваме; (снимка 1)

Кои представители на животинския и растителен свят са характерни за нашия природен парк; (снимка 2)

Слушахме и отгатвахме звуци на животни, а при затруднение Даниела Иванова и Красимир Цуцов – биолози - служители на Дирекцията ни помагаха да се ориентираме в разнообразието; (снимка 3)

Разгледахме снимки и се запознахме с интересни факти от живота на представените на фотосите видове. (снимка 4)

Научихме от разказа на г-н Шакиров кои са хората, които се грижат за опазването на нашата природа и какви качества са необходими, за да си добър в професията на горски инспектор, техник –лесовъд, а представител на професията горски инспектор към Дирекция Природен парк „Сините камъни“ беше г-н Хюсеин Хюсеинов. (снимка 5)

За активното си участие всички получиха награди – вкусотийки от МКБППМН, шапки, тениски и красиви, интересни и полезни книжки от Дирекцията на Природен парк „Сините камъни“. От там се бяха погрижили и за допълнителната ни подкрепа с кроасан и вода, след толкова игри. (снимки 6 и 7)

А как да пропуснем и майките, които също ни зарадваха – с плодове и кулинарни умения, с чувство за хумор и активното си участие в игрите. (снимка 8)

И така: насладихме се на чистия въздух, песента на птичките и красотата на природата. Играхме заедно и заедно научихме нови неща за света на животните и растенията в Природния парк „Сини камъни“ , както и за професиите на хората, които се грижат за него. Общувахме спокойно и добронамерено, показахме честно партньорство в игрите и се радвахме на разбирателството и приятелските взаимоотношения. (снимка 9)

Благодарим на всички, които направиха възможно това красиво преживяване: учениците, родителите и педагозите, които откликнаха на идеята, ръководството на училището, което я подкрепи, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, която застана зад проекта ни „Партньори в доброто“ , на водача на автобуса, който шофира изключително внимателно и улесни пътуването ни!

Специални благодарности за изключително добрата организация на Дирекцията на Природен парк „Сините камъни“ и за сърцатото участие на нейните служители в събитието!

Очакваме още приятели да се присъединят към инициативите през следващата учебна година 

Спокойна и радостна лятна ваканция на всички!

 

Снимки

222333444555666777888999