Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Откриха юбилейна изложба на художника Василен Васевски в Сливен

05 юли 2019 21:32, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 650
---

Юбилейна изложба "(Не)Възможното завръщане" на художника Василен Васевски беше открита днес в „Узуновата къща” на галерия „Димитър Добрович” в Сливен. Изложбата включва 45 картини – портрети, пейзажи и фигурални композиции.

 

„Щастлив съм, че мога да представя тази колекция от картини в родния си град, на който винаги съм държал и пъпната връв със Сливен не се е скъсала”, каза художникът, който тази година навършва 50 години.

На откриването присъства кметът Стефан Радев, който поздрави художника за представянето на изложбата в Сливен.

„Макар и далеч, Василен Васевски, винаги е имал позиция по важни за нашата общност въпроси. Много се надявам завръщането да не е невъзможно и не само Василен, но и други наши съграждани да се завръщат в родния град”, каза кметът.

 

Василен Васевски е роден в Сливен през 1969 година. През 1997 г. завършва Националната художествена академия в София със специалност "Живопис". Повече от 20 години той живее в САЩ. От две години е професор в Илинойския университет за изкуство - Чикаго. Художникът обяви, че със свои приятели са подели инициатива за пренасяне и засаждане на фиданка от Стария бряст в Чикаго.