Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев и председателят на местния парламент Димитър Митев предлагат за почетен гражданин на Сливен съдия Къню Жеков

08 юли 2019 16:28, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 616
---

Кметът Стефан Радев и председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев предлагат да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на град Сливен и Общината“ съдия Къню Жеков.

След 38 години стаж като съдия, от които последните 10 години начело на Окръжен съд – Сливен, съдия Къню Жеков отстъпи от заеманата длъжност “административен ръководител – председател“ поради навършване на пенсионна възраст. Поощрен е от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет с отличие „личен почетен знак: първа степен – златен“ и с парична награда. Той е награден за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества. Той е с ранг „съдия във ВКС и ВАС“. В своята кариера той последователно е заемал длъжностите стажант съдия в Окръжен съд – Сливен, заместник-районен прокурор в Окръжна прокуратура – Сливен, съдия във Военен съд, а от 1993 г. е съдия в Окръжен съд – Сливен. Изпълнявал е длъжностите председател и заместник-председател, бил е два мандата административен ръководител – председател на съда. Изключителен професионалист, човек с безупречни морални качества и принципност, безспорен пример за своите колеги. През годините, в които е ръководел Окръжен съд – Сливен, е създал безупречни и коректни отношения с всички държавни и местни структури.

„Ако се опитаме да обединим в един събирателен образ всички положителни качества, които следва да притежава истинският български магистрат, то съдия Жеков би бил този образ“, се казва в предложението от кмета Радев и председателя на местния парламент Митев.

Предстои то да бъде внесено за разглеждане от Комисията по символика. Ако получи необходимата подкрепа, ще бъде включено като точка от дневния ред на сесия на Общински съвет – Сливен.

08.07.2019 г.

Снимка: Internet