Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Приключи почистването на Дюлева река

11 юли 2019 14:16, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 720
---

Приключиха дейностите по възстановяване проводимостта на речното корито на Дюлева река в района на кв. „Дружба“. В урбанизираната територия на реката, коритото беше обрасло с храстова и дървесна растителност, а интензивните валежи допринесоха допълнително за нарушаване проводимостта й от преноса на големите количества твърди битови отпадъци, пречупени клони и наноси.

Своевременно предприетите мерки в този участък включваха почистване на речното корито, възстановяване на дигата поради свлечените земни маси и оформяне профила на речното корито. С изпълнените мероприятия е възстановена напълно проводимостта и профила на речното корито.

Общинска администрация изпълнява последователно и целенасочено превантивни мерки, свързани с намаляване риска от бедствия. Към момента са изпълнени част от възложените спасителни и аварийно-възстановителни работи по инфраструктурата след падналите големи количества дъждове на територията на града и населените места. Продължава да се работи по възстановяване нормална проводимост на дерета и реки, с което е ликвидиран рискът за наводняване на имоти и инфраструктура. Възстановява се проходимостта на улици в населени места, където пороят нанесе сериозни поражения като от увреждането на уличните платна е възпрепятствано движението на хора и превозни средства.

Приключени са дейностите по почистване на дерета и отводнителни съоръжения в селата Струпец, Желю войвода, Селиминово и Бинкос.

11.07.2019 г.

Снимки

------------