Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен в подкрепа на местния бизнес

11 юли 2019 15:11, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 месеца, брой четения: 77
---

Община Сливен организира дискусия, на която бяха представени възможности за финансиране на инициативи на малки, средни и големи предприятия от региона.

„За мен е удоволствие от името на кмета господин Стефан Радев да ви поздравя с добре дошли, че сте тук, на организираната от Община Сливен работна среща. Искаме да запознаем представителите на бизнеса, на нестопанските организации, свързани с него, с възможностите на програмата Фонда на фондовете. Казвам от мое и от името на ръководството на Общината, че сме доволни и радостни, че можем да дадем възможност и представим на бизнеса актуалните процедури и инструменти, с които той може да борави и да се развива. Пълната зала „Май“ ни доказва, че има такъв интерес от страна на местния бизнес“, каза при откриването заместник-кметът Стоян Марков.

Силвия Тодорова, член на Българска асоциация на консултантите по европейски програми, беше лектор на събитието. Тя благодари на Общината за организирането на срещата и че предоставя възможност за развитие. Тя обясни финансовите инструменти на Фонда за градско развитие, както и възможности за партньорство между местната власт и бизнеса.

„Фондът за градско развитие не е толкова популярен сред бизнеса. Неговият механизъм е по-известен сред местните власти и общините. Не говорим и за безвъзмездни средства. Става дума за кредитно финансиране с по-облекчени условия от стандартните банкови условия“, коментира Тодорова.

Дискусията предизвика широк интерес сред местните предприемачи. Бяха зададени конкретни въпроси и всеки индивидуално беше посъветван как да доразвие своето предприятие или да започне свой бизнес. Индивидуалните срещи продължиха и след обяд в залата на Областния информационен център към Община Сливен.

След това бяха представени други възможности за финансиране. Стоян Марков заяви, че ще бъде направена организация подобни срещи да бъдат правени по-често и поне два пъти годишно.

11.07.2019 г.

Снимки

------------------