Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Защо е важно да имаме качествени слънчеви очила и как да ги изберем?

24 юли 2019 15:32, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Без източник преди 4 години, брой четения: 700
Защо е важно да имаме качествени слънчеви очила и как да ги изберем?

Слънчевите очила са считани като един от най-удобните и красиви аксесоари, подходящи както за мъже, така и за жени. Свикнали сме да гледаме на тях повече като ефектно допълнение към визията, отколкото като предпазващ очите ни помощник. В тази статия ще ви припомним колко е важно да носите слънчеви очила с висока степен на защита и как да изберете лесно такива.

Основното предназначение на слънчевите очила е да защитават нашите очи от вредните лъчи на Слънцето. Видовете ултравиолетови лъчи се разделят на няколко типа: UV-A, UV-B и UV-C. Най-опасни са UV-B, които лесно можем да установим като забележим бронзовия цвят на кожата си. Този тип лъчи са причина за образуването на туморни клетки и поради тази причина нанасянето на слънцезащитни лосиони и поставянето на слънчеви очила са наистина важни. Зоната около очите е една от най-тънките и чувствителни. Ето защо през лятото е добре да избираме слънчеви очила с по-голям обхват. Парещите лъчи буквално изгарят кожата ни, затова е добре да изберем очила с големи стъкла, които максимално ще предпазят зоната около очите.

Евтините очила, които често изглеждат много красиво и ни привличат като дизайн и цена, всъщност се оказват просто една голяма заблуда. Те по никакъв начин не спират навлизането на ултравиолетови лъчи, защото нямат почти никакъв процент защита. Не се заблуждавайте, че изглеждат по същия начин като скъпите и известни марки. Защитата е нещо, което не може да бъде видяно, тя се поставя в лещите на стъклата. Това не значи, че не може да бъде усетена. Лесно може да установите колко голяма е разликата, когато сложите под горещото Слънце евтините слънчеви очила и после смените с по-скъпите и качествени. Веднага ще усетите по-голямата плътност, удобство и чувството, че лъчите по никакъв начин не достигат до вас.

Използвайки очила с ниско качество, може да си доведете и куп проблеми. Сърбеж, изгаряне на роговицата и парене са само първите признаци, че очите ви се тормозят и няма смисъл да продължавате да носите този евтин аксесоар. Ако продължите все пак с носенето и не ги смените с по-качествени, проблемите се задълбочават и скоро може да се стигне до по-сериозни заболявания.

Съветваме ви винаги да проверявате етикетите, които би трябвало да са поставени на всеки чифт очила. На тях задължително трябва да пише процента защита и производителя. Видите ли очила без етикети, трябва да ви е ясно, че те са просто като бижу и аксесоар, нищо повече.

Не правете компромиси с качеството и здравето си, за сметка на цената. Дори и да не забелязвате, качествените оригинални слънчеви очила винаги са верен приятел в борбата с вредните лъчи и външни дразнители.