Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев инспектира строителните дейности на детска градина „Мак“

26 юли 2019 12:40, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 627
---

Кметът Стефан Радев днес посети строителната площадка за обновяване и модернизиране на детска градина „Мак“. По време на срещата с фирмата-изпълнител на ремонта бяха обсъдени извършените до момента дейности по обекта. Според управителя й Стайко Димитров строителният процес протича по предвидения график и ще приключи през месец септември.

Обновяването се извършва по проект „Подобряване на образователната инфраструктура в град Сливен“ на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Официалният старт беше даден в края на октомври миналата година. Сградата е обявена за паметник на културата. Дейностите включват основен ремонт на външните фасади, благоустрояване и оборудване, както и на прилежащото и дворно пространство. Ще бъде положена топлоизолация от вътрешната страна на стените, разширяване на спалните помещения, ремонт на останалите пристройки, включително соларна система за осигуряване на гореща вода и изцяло нов физкултурен салон.

По думите на кмета Стефан Радев изпълнението на обекта е едно най-трудните, тъй като се извършва цялостна реконструкция на сградата. Той допълни още, че по този проект в момента се реновират още три детски градини. Това са ДГ „Детство“, ДГ „Зорница“ и ДГ „Вержин и Хаик Папазян“.

„Надявам се наесен да посрещнем децата в една изцяло обновена детска градина“, заяви в заключение кметът.

26.07.2019 г.

 

 

Снимки

------------