Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проведе се поредно заседание на Общинската епизоотична комисия

26 юли 2019 17:45, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 626
---

Поредно заседание проведе днес Общинската епизоотична комисия. В срещата, състояла се в Община Сливен, участваха председателят на комисията и зам.-кмет Румен Иванов, д-р Лещевски - представител на ОДБХ - Сливен, директорът на Областна дирекция „Земеделие“ Тодор Братанов и представители на свинефермите в община Сливен.

Във връзка с неблагоприятната епизоотична обстановка в страната, свързана със заболяването Африканска чума по свинете, беше обсъдена обстановката на територията на общината, хода на информационната кампания сред населението, както и резултатите от предприетите към момента мерки. Последователни и с добра координация са действията, касаещи т.нар. „заден двор“ животновъдни единици, в които се отглеждат прасета само за нуждите на собствено домакинство. Част от превенцията е и съхранение и ползване на фуражите за храна на прасетата. Изключително важно е собствениците на животни да спазват всички изисквания и препоръки на компетентните и контролни органи.

Представителите и от двете свинеферми увериха, че са предприели и прилагат всички необходими мерки по осигуряване превенцията за недопускане на заболяване. Извършва се постоянен контрол, осигурена е надеждна охрана на обектите, предприети са мерки по изграждане дезинфекционни площадки, съоръжеността и препаратите за извършване дезинфекция са наличини и пр.

От общината е изготвен обобщен списък с предложения от страна на кметовете и кметските наместници от населените места за подходящи места, съгласно Наредбата за условията и реда за обезвреждане на странични животински продукти и на продукти, получени от тях, и на специфично-рискови материали извън обектите, регистрирани в БАБХ, респективно ОДБХ, допълни инж. Снежана Кънева, която е секретар на комисията.

26.07.2019 г.