Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

До края на лятото приключва ремонтът на здравната служба в село Крушаре

30 юли 2019 11:48, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 475
---

Кметът на Сливен Стефан Радев инспектира ремонтните дейности на здравната служба в село Крушаре, която пострада при пожар през януари.

„Обектът е от изключително важно значение за жителите на селото и затова насочихме усилия към пълното възстановяване на функциите на здравното заведение, което сериозно пострада при пожара и вътре стана абсолютно необитаемо. Затова предприехме спешни мерки да възстановим сградата. Покривът е изцяло нов, оборудването и обзавеждането ще са изцяло нови. Тази служба е много важна за Крушаре и ние като община формално нямаме ангажименти по организиране процеса на здравеопазване, но всъщност ни е ясно, че без да осигурим условия, тук няма как да има лекарска практика. Стремежът ни е да осигурим подходящи условия в кабинетите на лекарите, стоматолога и дрогерията, които се помещават в здравната служба, и най-вече за пациентите. Не можем да позволим население от над 2000 души, сред които многодетни семейства и възрастни хора, да бъде лишено от медицински и стоматологични грижи“, каза пред журналисти кметът.

Той е получил уверение от изпълнителя, че ремонтът ще приключи преди крайния срок – края на август. Кметът на селото Димо Станков благодари от негово име и от името на жителите на Крушаре за бързата реакция на Общината след инцидента.

„Поради бедствието, което ни сполетя, Общината, в лицето на господин Радев, моментално откликна и започна цялостния ремонт. Това, което не сме и мечтали да се случи, се случи. Общината отговори на всички наши потребности, за което сме изключително благодарни на кмета. Защото се случват не малко неща в населените места. Конкретно в Крушаре имаме и спортна площадка, ремонти по инфраструктурата. Във всеки един момент, в който имаме нужда, Общината, в лицето на господин Радев, имаме добър партньор и защитник на интересите на гражданите и жителите на община Сливен, както и на село Крушаре“, посочи Димо Станков.

Самите жители на Крушаре също са много доволни от бързата реакция след инцидента. Марина Стойкова сподели пред Стефан Радев, че новият облик на сградата е дори по-добър от предишния.

„Здравната ни служба беше в едно много лошо състояние и сега всички се радваме на ремонта. Всичко, което се прави с помощта на кмета Радев, за което му благодарим, става хубаво“, смята Марина Стойкова.

При пожара, който възникна на 4 януари, беше унищожен покривът на сградата, увредени бяха изцяло мазилките по стените на вътрешните помещения и фасадата, както и мълниезащитата и електроинсталацията. Вероятната причина е попаднала искра от коминното тяло в подпокривното пространство. Благодарение на бързата реакция на двата екипа от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”-Сливен, които предприеха незабавно всички необходими действия по овладяване и ликвидиране на пожара, целостта на сградата беше спасена и беше предотвратено по-нататъшно увреждане.

Ремонтните дейности стартираха в средата на юни. Последиците от инцидента бяха възстановени за кратко време. Покривът беше обновен около месец след пожара със средства от републиканския бюджет. В момента се извършва цялостен вътрешен ремонт на сградата, смяна на дограмата и подовите настилки. Таваните ще бъдат облицовани с гипсокартон. Ще бъдат поставени вътрешни интериорни врати, а на входа – алуминиеви. Ще се извърши ремонт на ВиК-мрежата и електрическата инсталация.

30.07.2019 г.

Снимки

------------------------Здравната служба в с. Крушаре след пожараЗдравната служба в с. Крушаре след пожараЗдравната служба в с. Крушаре след пожараЗдравната служба в с. Крушаре след пожараЗдравната служба в с. Крушаре след пожара---