Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Увеличават заплатите на медицинските работници в общинското здравеопазване в община Сливен

01 август 2019 16:31, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 499
Тодор Иванов, Стефан Радев и Божидар Кисьов

Заплатите на медицинските специалисти в детските градини, ясли, училищните кабинети и Детска млечна кухня в Сливен, се увеличават с дата от 1 юли. Това гласи споразумение, подписано днес от кмета Стефан Радев, областният координатор на КНСБ Тодор Иванов и председателят на регионалния съюз към КТ "Подкрепа" Божидар Кисьов. Възнагражденията се увеличават с 10 процента за медицинските сестри и със 7 процента за останалите служители. Документът включва още увеличаване на отпуските до размера, който е посочен в браншовия колективен договор и предоставяне на придобивки, свързани с плащанията на работно облекло.

Кметът заяви, че договореностите са от полза на работещите медицински специалисти в детските ясли и градини, в училищните кабинети и Детска млечна кухня.

„Децата и здравеопазването са приоритет за нас и трябва да работим за увеличаване на доходите в тази сфера, в нашия случай в общинското здравеопазване. И го доказваме на практика. Общината трябва да продължи с тази политика, за да привличаме млади хора на тези трудни за работа позиции“, каза кметът.

„Благодаря на г-н Радев, защото инициативата за повишаване на заплатите е негова. Запознали сме хората с подробностите по постигнатите договорености и изразявам от тяхно име благодарност към него“, каза Тодор Иванов.

От своя страна Божидар Кисьов подчерта, че днешното споразумение е много добра крачка напред в името на по-добро и ползотворно сътрудничество за всички страни. „Договорката ни удовлетворява. Каквото се каза, се изпълни“, каза той.

Това е второто увеличение през тази година за работещите в общинското здравеопазване. Първото беше в началото на годината с увеличаване на стандартите за дейността, също с около 10 процента.