Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Започват проверки за нерегламентирано изхвърляне на животински отпадъци

13 август 2019 17:00,
Излъчване: Област Сливен преди 4 години, брой четения: 742

В землищата на населените места в Сливенска област започват обходи, за да се установи дали има нерегламентирано изхвърляне на животински отпадъци. Проверките ще бъдат организирани от кметовете на четирите общини в областта - Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, съгласно писмо на областния управител Чавдар Божурски, в което са указани мерките. Писмото е адресирано още до директорите на ОДБХ, ОД на МВР, РДГ, „Напоителни системи”ЕАД.

Обходите ще се извършват със съдействието на служители на МВР. При констатиране на животински отпадъци кметовете и кметските наместници трябва незабавно да информират общинските епизоотични комисии. Откритите отпадъци ще бъдат транспортирани до определените за загробване площадки на територията на всяка община. При невъзможност това да стане, загробването ще се извършва на място. ОДБХ ще извърши дезинфекция срещу разпространението на зарази.

Със същото писмо областният управител изисква до 12 ч. на 16 август информация от общинските кметове за резултатите от извършените проверки и предприетите мерки.

Засиленият контрол се налага заради появилите се през последните дни сигнали за нерегламентирано изхвърляне на животински отпадъци в района на някои населени места, след умъртвяването на домашните прасета в 20-километровата зона около промишлените свинеферми в областта.