Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Жители на улица в кв. „Комлука“ търсят съдействие от кмета заради липсата на канализация

19 август 2019 13:51, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 541
---

Възможностите за включване към градската канализационна мрежа на къщи от западната част на улица „Чудомир Кантарджиев“ в квартал „Комлука“ обсъдиха днес кметът Стефан Радев и живущи в района. По време на строителството на първия воден цикъл през 2009 година по улицата са положени тръби за канализацията, но тази част така и не е въведена в експлоатация. Още тогава жителите са сигнализирали в Общината. Подавали са жалби и в следващите години. По време на приемен ден на кмета в началото на този месец те поставиха проблема си и днес той се запозна на място със ситуацията.

„През 2009 година, когато започна работата по разкопаване на улицата, бяхме обнадеждени, че най-после ще се отървем от помийните ями, но след два-три месеца работниците засипаха тръбите и оставиха изкъртен асфалт, отворени шахти без капаци и големи дупки, в които се събираше вода след дъждовете“, споделят жителите.

Стефан Радев пое ангажимент да се извърши видеообследване на поставената канализационна мрежа, което ще установи дали е възможно включването на имотите към нея. Участъкът е с дължина около 900 метра и обхваща къщи от северната страна на улицата.

 

„Ще търсим възможност за въвеждане на обекта в експлоатация, а след това ще се търси вариант за цялостно благоустрояване на този участък“, каза кметът.

Снимки

------