Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Председателят на Общинския съвет в Светлогорск Людмила Величко бе на посещение в Сливен

20 август 2019 09:44, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 504
---

Председателят на Общинския съвет в беларуския град Светлогорск Людмила Величко посети Община Сливен. Там тя се срещна с председателя на местния парламент Димитър Митев. В момента Величко е на почивка в България и използва случая да посети един от побратимените на Светлогорск градове Сливен.

В рамките на срещата тя сподели прекрасните си впечатления от града под Сините камъни и изрази желание двата града да продължават да развиват културния си обмен.

В хода на разговора бяха обсъдени и възможностите за организация и провеждане на бъдещи инициативи за укрепване на взаимоотношенията и сътрудничеството между Сливен и Светлогорск.

Темата за задълбочаване на връзките между двата града беше и сред акцентите от срещата й с кмета Стефан Радев. По този повод, Величко отправи покана към своите домакини да се присъединят към честванията по повод 58 години от Деня на образованието в Светлогорск в края на септември.

Партньорските отношения между Сливен и Светлогорск датират от 1997 година, когато е подписано Съглашение за сътрудничество.

В срещите взеха участие още зам.-председателят на Общински съвет-Сливен Деян Дечев и председателите на две от Комисиите в местния парламент Мартин Славов и Борислав Павлов.

20.08.2019 г.