Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проведоха се консултации за състава на Общинската избирателна комисия в Сливен

20 август 2019 14:29, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 529
---

Свиканите от кмета Стефан Радев консултации за сформиране на Общинската избирателна комисия /ОИК/ – Сливен за местните избори през октомври се проведоха днес. На тях бяха поканени представители на парламентарно представените партии и коалиции в 44-то Народно събрание и партии и коалиции, които имат избрани с техни кандидатски листи членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени. Кметът информира присъстващите, че на днешните консултации следва да направят своите предложения за председател, заместник-председатели и секретар на ОИК. Той припомни, че представителите на една партия или коалиция не могат да имат мнозинство в ОИК, а председателят, заместник-председателите и секретарят не могат да бъдат от една и съща партия или коалиция.

ПП ГЕРБ предложи председател на комисията да бъде Росица Тодорова, а Коалиция „Обединени патриоти“– за зам.-председател Росица Колева. Двете предложения бяха подкрепени от участниците в консултациите.

„Коалиция БСП за България“ и ДПС не постигнаха съгласие за второто зам.- председателско място и за длъжността секретар. Техните кандидати бяха съответно Мария Чомпова и Фатме Мустафова.

Предвид непостигнатото съгласие между участниците за втори заместник-председател и за секретар, те ще бъдат определени служебно от ЦИК.

 

Общият брой на членовете на ОИК, включително председател, заместник-председатели и секретар, е 15, като съотношението между партиите и коалиции от партии е ПП ГЕРБ – 5, КП БСП-4, КП ОП-2, ПП ДПС-2, ПП Воля-1 и КП ДБО-1.

 

Консултациите се водиха от кмета Стефан Радев, а от Общинска администрация присъстваха секретарят на Общината Валя Радева и ръководител на техническия екип за произвеждане на местните избори и членове на техническия екип.

Снимки

---