Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

11 пострадали при катастрофи са преминали през спешното през почивните дни. Един е с опасност за живота

26 август 2019 10:01, Връзки с обществеността
Излъчване: МБАЛ "Д-р Ив.Селимински" преди 4 години, брой четения: 1932
---

От 23 до 25 август спешна помощ са потърсили 188 души. От тях 69 са хоспитализирани. 11 са пострадалите при 6 пътни инцидента, от които 5 са приети в болницата.

32-годишен мъж е с опасност за живота след катастрофа, станала на 24 август. Той е настанен в Отделението по реанимация на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен. Пациентът е в кома, на командно дишане, с тежка съчетана травма на глава, гърди, корем и таз. Има опасност за живота му. Спътникът му е в хирургия с гръдна травма и счупване на крайник.

На 25 август при друга катастрофа са пострадали 11-годишно момиченце и неговата майка. Детето е в реанимация със съчетана травма на глава, гърди и гръбнак. То е в съзнание. Майката е в Отделението по гастроентерология с анемичен синдром. Тази сутрин е приета 48-годишна жена със счупени ребра.

На останалите пострадали е оказана лекарска помощ. Сред тях са били двама мъже с травми на главите и две жени от Нови пазар – на 19 и 42 години, които са били гръдни травми. Оказана им е спешна помощ и те са отпътували за родния си град.

За периода са извършени 13 операции и 11 раждания.