Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен ще отбележи 134 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия

27 август 2019 12:10, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 232
---

На 6 септември Сливен ще отбележи 134 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. От 19.00 часа на площад „Цар Освободител“ ще се състои празничен концерт с участието на Младежки танцов ансамбъл „Браво“ при Народно читалище „Хаджи Димитър – 1937“. От 20.00 часа на площад „Хаджи Димитър“ ще започне тържествена церемония, на която ще бъде отслужена молитва за здраве и успех на българския народ и ще се извърши ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на войводата. Церемонията се организира в партньорство с Център за подготовка на специалисти – Сливен. Празничните фойерверки са с начален час 20.30. На 6 и 7 септември, по покана на Общината, в Сливен ще гостува автокино, което ще представи три български филма на площад „Хаджи Димитър“.

„Поканили сме не само за празничния ден, а и за 7 септември 3 български филма от тази година. Капацитетът на площада е 50 автомобила и ще има организация на влизането там. Общината ще публикува линк, на който желаещите да гледат прожекциите, могат да се регистрират“, обясни на брифинг днес заместник-кметът Пепа Чиликова.

Първата прожекция е на 6 септември от 21.00 часа, а другите две на 7 септември от 20.00 и 22.00 часа. Заглавията на лентите се уточняват. Входът е свободен.

27.08.2019 г.