Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Детското отделение получи ново дарение от фондация „Арусян Чакърян“

30 август 2019 10:57, Връзки с обществеността
Излъчване: МБАЛ "Д-р Ив.Селимински" преди 4 години, брой четения: 1995
---

Отделението по детски болести в МБАЛ“ д-р Иван Селимински“ - Сливен получи дарение от фондация „Арусян Чакърян“ - двуканална спринцовкова инфузионна помпа /перфузор/. „Дарената апаратура ще подобри лечението на тежко болните деца и ще облекчи работата на медицинския персонал“, каза началникът на отделението д-р Люба Бъчварова.

Ръководството на болницата и колективът на отделението изказват огромната си благодарност на дарителите за поредния благороден жест. През 2018 г. фондацията дари на отделението два настолни пулсоксиметъра и вакуум аспиратор.

Организацията спонсорира детски заведения и клиники на територията на страната. Носи името на д-р Арусяк Чакърян, българка, която е родена в град Плевен. Завършила е медицина в София. След завършването си работи в Първа градска болница в столицата, след което заминава в чужбина, отначало в Австрия, а след това се установява в Западна Германия.

След смъртта на д-р Чакърян, нейният син Магърдич Хачикян и брат й – Зеноп Чакърян, създават фондация, която е под егидата на областната управа на град Кьолн.

 

Снимки

---