Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Приключи първият детски шахматен фестивал за деца в Сливен

02 септември 2019 10:26, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 538
---

10-годишният Мартин Вълчев от Ямбол и 15-годишният Ивайло Кирилов спечелиха първите места в своите групи в Първия детски шахматен фестивал, който се проведе в Сливен. Шахматен клуб-Бургас получи награда за отбор с най-много участници в турнира. Най-малкият шахматист беше 5-годишният Александър Гавазов от Казанлък. Най-добре представилия се участник от клуб „Сините камъни“ - Сливен беше Васил Кондов, който зае трето място в групата до 12 години. Наградите на победителите връчи доайенът на сливенския шахмат и майстор на спорта Петър Гандев. Гросмайсторът и световен шампион по шах за младежи до 20 години Васил Спасов изнесе сеанс с 35 дъски и постигна 29 победи и 6 ремита.

Във фестивала участваха над 70 деца от цялата страна. Имаше и международно участие от Русия и Казахстан. Събитието беше организирано от клубовете по шах „Сините камъни“ и „Темп“, със съдействието на Община Сливен. Председателят на клуб „Сините камъни“ Радослав Очков благодари на кмета Стефан Радев за подкрепата и се надява Общината да продължи със своето съдействие, за да може турнирът да стане традиционен.

„Участниците останаха доволни от условията, които предоставихме и впечатлени, че за първи път в България се провежда подобен турнир, в който гросмайстор изнесе лекция на децата и проведе сеанс с 35 дъски“, каза той.

 

Снимки

------