Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Спектакълът „Бог“ на Уди Алън даде началото на XVI издание на Есенния театрален салон

12 септември 2019 20:26, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 702
---

Шеснайстото издание на Есенния театрален салон започна днес с премиера на сливенския театър и спектакъла „Бог“ от Уди Алън. Постановката е на режисьора Веселин Петров, който е направил вече своя дебют на сливенската сцена. Кметът Стефан Радев поздрави публиката и гостите на събитието и им пожела да се насладят на магията на театъра.

„Голямо вълнение за всеки е да прекрачи прага на Драматичен театър „Стефан Киров“ – един от най-добрите извънстолични театри в България. Толкова много история, естетика, емоция има в тази сграда. Едни от най-добрите български актьори са оставили светла диря на тази сцена. Радвам се, че и тази година спазваме традицията Есенният театрален салон да бъде открит с премиера на нашия театър и вярвам, че ни чака едно вълнуващо приключение с пиесата „Бог“ на Уди Алън. Поздравявам ръководството на театъра с подбора на постановките тази година. Пожелавам успех на театъра, много приятни мигове на публиката и много овации на актьорите. Откривам Есенния театрален салон 2019“, каза в приветствието си кметът Радев.

„Искам да ви благодаря за подкрепата на сливенския театър и като жест на внимание и обич към вас – нашата театрална публика, сме направили такава селекция, за да се опитаме да ви доставим максимално удоволствие и възторг от съвременния, добър български театър“, заяви от своя страна директорът на ДТ „Стефан Киров“ Радост Костова.

Есенният театрален салон продължава на 18 септември с авторския моноспектакъл на Ива Тодорова „Приятно ми е, Ива“. Спектакълът е грабнал две от тазгодишните награди „Икар“ – за драматургичен текст и водеща женска роля, както и Кукерикон за индивидуално театрално постижение. Ива е била отличена и с награди от Министерството на културата.

Заглавието на следващото представление, което ще се играе на 24 септември, е „Самотни персонажи“ на Васил Дуев, млад и талантлив режисьор, който е работил в сливенския театър. Спектакълът е бил номиниран за наградите „Аскеер“, полет в изкуството „Стоян Камбарев“ и „Икар“ за изгряваща звезда.

На сцената на ДТ „Стефан Киров“ на 2 октомври ще бъде представен и „Портретът на Дориан Грей“ по романа на Оскар Уайлд. Постановката е на един от водещите български режисьори Стайко Мурджев, с номинация за композитор на Петър Дундаков.

На 4 октомври зрителите ще имат възможност да гледат „Иванов“ на Стефан Мавродиев. Сред звездния актьорски състав е проф. д-р Ивайло Христов, който е и почетен гражданин на Сливен.

Финалът на Есенния театрален салон е на 8 октомври с представлението „Богът на касапницата“. Режисурата е на Антон Угринов, с участието на Владимир Карамазов, Радена Вълканова, Юлиан Вергов и Александра Василева. Представлението е с номинации за „Аскеер“ за най-добро представление, за водеща мъжка роля на Владимир Карамазов и водещи женски роли на Александра Василева и Радена Вълканова.

12.09.2019 г.

Снимки

------------------------