Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Възможностите за културно сътрудничество обсъдиха Сливен, Бидгошч и Ниш

10 септември 2019 12:41, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 480
Възможностите за културно сътрудничество обсъдиха Сливен, Бидгошч и Ниш

В Сливен продължава Международната среща „Европа – нашият общ дом“. В зала „Май“ днес се проведе форум, посветен на културата, историята и образованието на Сливен, Бидгошч (Полша) и Ниш (Сърбия). Представители на Сливен и гостите от Полша и Сърбия направиха презентация на своите градове. Заместник-кметът Пепа Чиликова поздрави участниците с добре дошли. Тя се надява, че днес се поставя началото на едно успешно партньорство и културно сътрудничество между трите града.

 

„Подготвили сме ви в една голяма степен възможностите за култура и изкуство в нашия град и се надявам да бъдете участници в бъдещи издания на нашите фестивали и разбира се, да откриете интересни събития, за които да разкажете на вашите съграждани. За нас основна цел в сферата на културата е изграждането на трайни културни мостове с европейски културни центрове и най-вече с нашите побратимени градове. Убедена съм, че от вчера, с началото на едно добро общо сътрудничество между Сливен, Ниш и Бидгошч, днес ще поставим началото на сътрудничеството в сферата на културата, изкуството и образованието“, каза в приветствието си Пепа Чиликова.

 

Международното събитие се организира от Община Сливен в партньорство с градовете Бидгошч (Полша) и Ниш (Сърбия) в рамките на проект „Обединена Европа – сигурност, солидарност и стабилност за всички“ по Програма „Европа за гражданите”. Следобед събитието продължава с дискусия по младежки теми и добри практики. В сряда акцентът в международната среща е икономическото сътрудничество и презентация на икономическата обща зона между Сливен и Ямбол.

Снимки

Възможностите за културно сътрудничество обсъдиха Сливен, Бидгошч и НишВъзможностите за културно сътрудничество обсъдиха Сливен, Бидгошч и НишВъзможностите за културно сътрудничество обсъдиха Сливен, Бидгошч и НишВъзможностите за културно сътрудничество обсъдиха Сливен, Бидгошч и Ниш