» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областна администрация Сливен в партньорство с 4 областни администрации подготвя проектно предложение по Оперативна програма „Администр

07 October 2010 10:52,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1351
снимка

Областна администрация Сливен в партньорство с областни администрации Бургас, Стара Загора и Ямбол подготвят проектно предложение по Оперативна програма „Административен капацитет”.

Работното заглавие на проекта е „Ефективни политики за развитие в Югоизточен район” и чрез него областните администрации кандидатстват за безвъзмездна помощ с цел, реализация на всички необходими подготвителни дейности за актуализиране на съществуващите областни стратегии и разработване на нови за програмния период 2014 – 2020 г. Особено внимание ще се обърне на подготовката на качествени социално-икономически анализи. Друг важен акцент в проекта е разработване на механизми и правила за организиране изпълнението на стратегиите, както и на система за наблюдение и оценка.

На работна среща, която се проведе на 6.10.2010 г. в Областна администрация Сливен партньорите по проекта обсъдиха първи вариант на проектното предложение и направиха предложения за промени.

В работната среща от страна на областна администрация Сливен взеха участие зам. областният управител г-н Пейчо Пейчев, началник отдел „Регионално развитие” г-жа Петя Качарова и Главен експерт „Регионално развитие” г-жа Антония Сивева. На срещата присъстваха и зам. областният управител на Ямбол г-жа Нели Кадиева и зам. областният управител на Бургас г-н Златко Димитров.

Водещият партньор – Областна администрация Бургас, трябва да внесе проектното предложение за разглеждане и оценяване до 12.11.2010 г.

 

Photos

снимкаснимка