Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Започна изграждането на православен храм в село Бинкос

23 септември 2019 19:03, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 4 години, брой четения: 645
---

За четвърта поредна година в село Бинкос се проведе фолклорен събор. Тази година той започна с освещаване на мястото, където ще бъде изграден православен храм в селото. Водосветът беше отслужен от Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий. По време на освещаването Дядо владика пожела на жителите на селото здраве, смирение и благоденствие. От свое име и от името на Сливенска Митрополия, той обяви, че ще се включи с парична сума за изграждането на храма.

Официален гост на събитието беше кметът Стефан Радев. Той пожела на жителите и гостите здраве и успехи.

,,За мен е удоволствие да съм част от това събитие, на което заедно ще положим началото на изграждането на света обител, каквато не е имало досега в селото. Доволен съм да видя, че Бинкос се превръща във все по-приветливо и комфортно място за своите жители. Радвам се, че усилията ни в посока към по-добра и развита инфраструктура в населените места, се увенчават с успех. Миналата година тук открихме изцяло новата сграда на кметството, чието завършване беше нелека задача за нас, сега започваме построяването на православен храм. Да си пожелаем успех и на добър час!”, посочи в словото си Стефан Радев. Той добави, че една от амбициите на неговия екип е подобряването на инфраструктурата в по-малките населени места и комуникацията.

От своя страна кметът на селото Минко Банков благодари за подкрепата на Община Сливен и ползотворното партньорство, което е намерил в лицето на Стефан Радев, благодарение, на които от миналата година Бинкос има изцяло нова сграда на кметството. Той допълни, че Общината е осигурила и терена за изграждането на църквата. Минко Банков благодари и за осигурената техника, с която пътят към селото е изчистен. В заключение той добави, че стартира дарителска кампания за събиране на средства за построяването на храма.

Сред официалните гости на събора бяха още председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и общински съветници, областният управител Чавдар Божурски, народни представители от Сливенски избирателен район, петкратната световна и шесткратна европейска шампионка по борба Станка Златева, директори и представители на различни институции в града и кметове на населени места.

Празничната програма продължи с изпълненията на Оркестър ,,Хаджии”, с ръководител Господин Рахнев.

23.09.2019 г.

Снимки

---------------