Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливенският филиал на МУ - Варна изпрати третия си випуск медицински сестри и акушерки

28 септември 2019 15:44,
Излъчване: Област Сливен преди 4 години, брой четения: 687
Абсолвентите положиха клетва да служат вярно на пациентите и на дълга си

«Грижата за здравето на човека не може да бъде поверена всекиму. Както казва Флорънс Найтингейл, дори най-малкото усилие си заслужава подкрепа, защото в него може да се крие истинско чудо! Скъпи абсолвенти, пожелавам Ви всеки ден в професията да преживявате радостта от стореното чудо!», това заявява областният управител Чавдар Божурски в поздравителен адрес до випуск-2019 на Сливенския филиал към Медицинския университет – Варна. Божурски изразява благодарност към ръководството на университета и филиала и към преподавателите за това, че са успели да наложат модерно, иновативно и ефективно обучение.

Сливенският филиал изпрати 16 акушерки, 17 медицински сестри и 1 медицински брат с празнична церемония, която се състоя на 28 септември в зала «Сливен». Дипломите връчи ректорът на Медицинския университет проф.д-р Красимир Иванов. Той подчерта, че те са получили образование, отговарящо на всички национални и международни стандарти, което ще им позволи да се ползват с уважение по хуманния път на професията. Завършилите студенти положиха клетва. Първенците на випуска Станислава Урумова, специалност «Медицинска сестра», и Събина Стефанова, специалност «Акушерка», получиха грамоти и парични премии. Предметни награди, осигурени от община Сливен и университета, имаше за всички абсолвенти.

Приветствие към тях отправи зам.кметът Румен Иванов. Поздравителни адреси бяха получени още от изп.директор на УМБАЛ «Св.Марина» - Варна проф. Д-р Валентин Игнатов, от управителя на Университетска болница «Дева Мария» - Варна д-р Даниела Георгиева, от директора на РЗИ – Сливен д-р Петя Балулова. Гости на празника бяха още зам.кметът Пепа Чиликова, академичното ръководство на висшето училище и филиала, ръководители на лечебни заведения, много близки на абсолвентите. Празникът завърши с концерт.

Снимки

Празничната церемония се състоя с участието на цялото академично ръководство на МУ - Варна