» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител проведе работна среща във връзка с процеса на разработване на Стратегия за развитие на социалните услуги

08 October 2010 13:30,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1109
снимка

На 7.10.2010 г. /четвъртък/ от 11.00 ч. в заседателната зала на Областна администрация се проведе работна среща на областния управител г-н Марин Кавръков с областната работна група за планиране и разработване на Стратегия за развитие на социалните услуги в област Сливен.

На срещата присъства зам. областният управител г-н Пейчо Пейчев, г-жа Венелина Богданова – експерт „Социални услуги” Техническо звено по деинституционализация към УНИЦЕФ, заинтересовани органи, лица и организации, на общинско и областно ниво, имащи отношение към развитието на социалните услуги.

Областният управител г-н Марин Кавръков отново обърна внимание на участниците в работната среща и препоръча, при разписването на стратегията и конкретизирането на социалните услуги да се има в предвид сградния фонд на закритите детски градини и училища по населените места.

За доброто протичане и резултатност от срещата, участниците се разделиха в три тематични групи по приоритетните направления на стратегията, а именно:

Приоритетно направление 1: Повишаване качеството на живот на децата и техните семействата;

Приоритетно направление 2: Социално включване на лица с увреждания, уязвими хора и общности в неравностойно положение;

Приоритетно направление 3: Грижа за старите хора.

Трите работни групи обсъдиха мерките и дейностите по приоритетните направления и цели на стратегията. В резултат от работата на групите възникнаха предложения към общините за разкриване на нови услуги.

Предложените дейности са на базата на социалните услуги, които всяка една от общините ще развива в периода 2011 – 2015 г.

До края на месец октомври трябва да бъде приета Областната стратегия за социални услуги, която ще бъде публикувана на сайта на областна администрация.

Photos

снимкаснимка