Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

21 млн.лева са вложени в ремонти и поддръжка на пътищата в област Сливен

17 октомври 2019 17:23, Росица Николова (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 4 години, брой четения: 603
Областният управител Божурски посрещна министър Аврамова, която на място разгледа терена край Кермен

Сливенска област е с най-добрите пътища в страната. От 590 км пътища от републиканската мрежа, само 40 км са в лошо състояние. От началото на годината за пътни ремонти и поддръжка в областта са вложени 21 млн.лева, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Министърът пристигна в района на град Кермен, за да извърши оглед на мястото, където ще бъде изграден нов пътен възел – още една връзка на територията на Сливенска област с автомагистрала „Тракия”. Петя Аврамова бе посрещната от областния управител Чавдар Божурски, народния представител Мария Белова, вр.и.д. кмет на община Сливен Румен Иванов, изп.директор на Областното пътно управление инж.Митко Иванов, управителят на „В и К – Сливен” ЕООД инж.Севдалин Рашев.

Изграждането на новия пътен възел край Кермен е включено във влезлия в сила общ устройствен план на община Сливен. Реалното строителство се очаква да започне през 2020 г., след като приключат процедурите за предпроектното проучване и бъде изготвен икономически анализ за стойността на обекта. Вече е възложено и предпроектното проучване за разширение на главния път Сливен – Ямбол. Министър Аврамова съобщи, че ще се кандидатства за финансиране от ЕС. Следващият програмен период ще е насочен към проекти с надобластно значение, какъвто е проектът за изграждането на четирилентов главен път между двата областни града във връзка със създаването на обща икономическа зона. Министърът пое ангажимент да удовлетвори предложението на местната власт за разширение на главния път Сливен – Нова Загора, разклона за с.Мечкарево, с трето платно. Петя Аврамова изказа благодарност за добрата работа на Областното пътно управление – Сливен.

Снимки

Теренът, където ще бъде изграден новия пътен възел за връзка с магистрала "Тракия"