Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Прессъобщение

05 юли 2007 11:50, Administrator (Sliven.NET)
Излъчване: ВиК-Сливен преди 16 години, брой четения: 1802

Увеличеното заради сушата водоподаване и амортизираните водопроводи предизвикват множество аварии по водопреносната мрежа на територията на сливенска област през летния сезон. Служители на "В и К" отстраняват по 10 аварии дневно само в Сливен. За областта повредите са много повече.

Авариите създават голям дискомфорт на потребителите, поради което ръководството на "В и К" им се извинява за временното спиране на водата при остраняване на повредите. Молбата към гражданите е да проявяват търпение, разбиране и толерантно отношение, когато се работи по отстраняване на авария. "В и К" прави всичко възможно, включително и в почивните дни, възникналите проблеми по водопреносната мрежа да се отстраняват в най-кратки срокове.

Миналата седмица сериозна авария на магистрален водопровод, който захранва много потребители в кв."Сини камъни", беше остранена за 2 часа и половина, въпреки невъздържаните реакции на собственици на заведения и хотели поради спирането на водата. Вчера отново аварира водоподаването за части от кв. "Сини камъни" и "Дружба", което бе възстановено същия ден. За 3 часа беше отстранена аварията на напорен водопровод по главния път на сливенските минерални бани.

Миналата седмица за един ден беше прекъснато водоподаването на част от жителите на гр.Котел. Сливенското водоснабдително дружество предприема мерки за предотвратяване на други подобни инциденти. Възникналите миналата седмица проблеми с водоснабдяването на новозагорските села Бял кладенец и Езеро, които продължиха повече от един ден, бяха отстранени от служителите на водоснабдителното дружество и в момента двете села нямат проблеми с водата.