» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Прессъобщение

05 July 2007 11:50, Administrator
Emission of: Water and Canal Sliven 16 years ago, number of readings: 1808

Увеличеното заради сушата водоподаване и амортизираните водопроводи предизвикват множество аварии по водопреносната мрежа на територията на сливенска област през летния сезон. Служители на "В и К" отстраняват по 10 аварии дневно само в Сливен. За областта повредите са много повече.

Авариите създават голям дискомфорт на потребителите, поради което ръководството на "В и К" им се извинява за временното спиране на водата при остраняване на повредите. Молбата към гражданите е да проявяват търпение, разбиране и толерантно отношение, когато се работи по отстраняване на авария. "В и К" прави всичко възможно, включително и в почивните дни, възникналите проблеми по водопреносната мрежа да се отстраняват в най-кратки срокове.

Миналата седмица сериозна авария на магистрален водопровод, който захранва много потребители в кв."Сини камъни", беше остранена за 2 часа и половина, въпреки невъздържаните реакции на собственици на заведения и хотели поради спирането на водата. Вчера отново аварира водоподаването за части от кв. "Сини камъни" и "Дружба", което бе възстановено същия ден. За 3 часа беше отстранена аварията на напорен водопровод по главния път на сливенските минерални бани.

Миналата седмица за един ден беше прекъснато водоподаването на част от жителите на гр.Котел. Сливенското водоснабдително дружество предприема мерки за предотвратяване на други подобни инциденти. Възникналите миналата седмица проблеми с водоснабдяването на новозагорските села Бял кладенец и Езеро, които продължиха повече от един ден, бяха отстранени от служителите на водоснабдителното дружество и в момента двете села нямат проблеми с водата.