Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен беше домакин на регионална среща за зимното поддържане

24 октомври 2019 15:08, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 559
---

В Община Сливен днес се проведе регионална среща за зимното поддържане на републиканската пътна мрежа на областите Сливен, Ямбол, Бургас и Стара Загора.

В срещата участваха зам.-кметът Румен Иванов, представители на АПИ-София, ГД „Национална полиция“ и ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и техните структури в четирите области, на новосформирания Координационен център за безопасност на движението по пътищата, представители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ и пътно-поддържащите фирми, с които са сключени договори за зимното поддържане на републиканската пътна мрежа. Участие в заседанието взе и директорът на Регионален център ЕЕНСП 112..

С кратки доклади бяха представени предприетите превантивни мерки по отношение на зимното поддържане, както и предстоящите прегледи на броя, състоянието и оборудването на наличната техника.

В хода на разговора беше обсъдена и необходимостта от добро взаимодействие между всички институции и пътно-поддържащите фирми.

В тази връзка зам.-кметът Иванов подчерта, че Община Сливен ще продължи да оказва съдействие при необходимост по време на зимния период, за осигуряването на нормални условия за живот, техника и координация. Той допълни, че всяка ситуация може да бъде овладяна, когато съществува необходимата предварителна организация и готовност.

В края на разговора участниците изразиха надежда и тази зима да е по-лека, както беше миналогодишната. Те си пожелаха добра комуникация между отделните структури в името на безопасността на населението и доброто състояние на пътната инфраструктура.

24.10.2019 г.

Снимки

---