Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен ще отбележи Деня на народните будители

30 октомври 2019 16:03, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 537
---

На 1 ноември честваме Деня на народните будители. По този повод Община Сливен организира различни събития.

От 09.30 часа на старите новоселски гробища, в знак на почит и уважение, ще бъдат поднесени цветя и ще бъде отслужена заупокойна молитва на гробовете на сливенските будители. Събитието традиционно се провежда съвместно със сдружение „Мати Болгария“ и Сливенската Митрополия.

В 12.45 часа новоназначени учители, заедно с представители на клуб „Будители“, ще поднесат гирлянд на паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.

В 13.00 часа, във фоайето на зала „Сливен“ ще се проведе среща-разговор „На чаша кафе“ между ръководството на Община Сливен, новоназначени и пенсионирани учители. Превърналата се в ежегодна среща цели да стимулира диалог между поколенията преподаватели – младите да развият своята иновативна мисъл, черпейки от опита и мъдростта на достойните сливналии, отдалите живота си на образованието и възпитанието на децата.

В навечерието на Деня на народните будители Община Сливен пожелава на всички учители и хора на науката да бъдат борбени, достойни и удовлетворени от своята дейност.

30.10.2019 г.