Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Приключи обучението на лица от уязвимите групи за придобиване на професионална квалификация

20 ноември 2019 09:01, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 600
---

Приключи обучението на лица от уязвимите групи за придобиване на професионална квалификация като част от Проект BG05M9OP001-2.018-0039-C01 „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи в община Сливен“, който стартира в края на март. Бенефициент е Община Сливен.

 

Беше проведена процедура за избор на бенефициенти за обучение и придобиване на професионална квалификация по професиите „Работник в озеленяването“ и „Офис секретар“.

 

Ефективното изпълнение изискваше информиране на обществото и заинтересованите страни за целите на проекта и ползите му. Като резултат от участието на Регионалния център за икономическо развитие, бяха проведени 2 работни срещи на екипа и четири информационни срещи за целевите групи. Бяха разработени критерии за подбор на крайни бенефициенти и проведени процедури за подбор, като в професионални обучения по проекта бяха избрани и включени 75 лица от социално-уязвими групи в региона.

 

Беше предоставено качествено професионално обучение на лицата от целевите групи, с цел подобряване на професионалното им развитие и адаптивността им на пазара на труда.

 

Постигнатите резултати са 75 лица обучени в курсове за професионална квалификация, като 60 лица са обучени по професията “Работник в озеленяването” и 15 лица по професията „Офис секретар”. Бяха издадени 60 свидетелства и 15 удостоверения за професионално обучение на успешно завършилите.

20.11.2019 г.