» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Кръгла маса за бъдещето на ОСП ще се проведе във Варна с участието на екс-комисар Фишлер

15 October 2010 15:01,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1118

На 15. 10. 2010 г. в областна администрация Сливен е получено писмо от Министерство на земеделието и храните, Дирекция “Връзки с обществеността и протокол” за организиране на кръгла маса „Българското земеделие– три години след членството в ЕС – състояние и перспективи. Предизвикателства пред Общата селскостопанска политика на ЕС”.

 

Кръглата маса ще се проведе в град Варна на 22 октомври 2010 г. от 9:30 часа в Иберо Стар Хотел Обзор в курорта ,,Златни пясъци”.

Съорганизатори на проявата са Фондация “Фридрих Еберт” и Министерство на земеделието и храните. На срещата ще присъстват бившият еврокомисар по земеделие Франц Фишлер и заместник-министрите на земеделието и храните Светлана Боянова и Цветан Димитров. Комисар Фишлер ще изнесе лекция на тема „Предизвикателствата пред общата селскостопанска политика на ЕС”, а заместник- министрите на земеделието и храните Светлана Боянова и Цнветан Димитров ще направят експозе за състоянието и перспективите пред българското земеделие 3 години след приемането на страната в ЕС и прилагането на ОСП.

За участие в кръглата маса и дискусиите по темите, представени на нея, са поканени всички неправителствени и браншови организации на земеделски производители.

 

Областният управител г-н Марин Кавръков информира желаещите, че няма ограничения за броя участници от една организация. Събитието е отворено за журналисти, граждани, земеделски производители и е без такса за участие.