Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Първата редовна сесия на новия общински съвет в Сливен ще се проведе на 28 ноември

26 ноември 2019 12:21, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 4 години, брой четения: 585
---

Новият общински съвет в Сливен ще проведе първата си редовна сесия на 28 ноември.

Общо пет точки са включени в дневния ред на сесията. Сред тях са избор на заместник-председатели на новия местен парламент, както и избор на членове и ръководства на Постоянните му комисии.

Други предложения, които предстоят да бъдат гласувани са още определяне на представители на общинския съвет в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България и в Общото събрание на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България.

На предстоящото заседание общинските съветници ще гласуват и утвърждаване на броя на кметските наместници в общината и определяне на правомощията им, съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация.

Избраният за втори мандат председател на Общински съвет-Сливен Димитър Митев коментира, че ще бъде продължена досегашната политика при провеждането на редовните сесии. Промяна няма да има и по отношение на обичайните пресконференции на ръководството на местния парламент. Митев подчерта, че те ще продължат да се състоят ден преди заседанията на общинския съвет.

26.11.2019 г.