» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Искате да се научите да спестявате? Следвайте тези правила на пазаруване

28 November 2019 15:04, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Without source 4 years ago, number of readings: 715
Искате да се научите да спестявате?

Не е нужно да си налагате тотален шопинг бан и да се подлагате на невъзможни експерименти – внедрете тези правила и ще се научите да спестявате

Всеки от нас иска винаги да разполага с необходимите средства за десетките покупки, към които проявява интерес. С наближаването на празниците желанието ни да отваряме щедро портфейла си се увеличава многократно. Няма нищо лошо в тази традиция, стига през останалата част на годината да сме внедрили някои основни правила и да сме се научили да спестяваме.

Как може да стане това? С отлична организация и умело управление на бюджета.

Да, семейните приходи и разходи също трябва да бъдат подлагани на периодична ревизия, да се следят и да контролират усърдно. Това не се отнася само до бизнеса и големите компании.

Не мислете, че пазаруването върви непременно с огромното и непредвидено харчене на пари. Спестяването също може да се впише в схемата, а изгодните стоки и добрите сделки не са невъзможна мисия.

От вашите способности, подход и търпение зависи до колко ще съумеете да се справите с предизвикателствата.

Откъде да започнете

Първата ви стъпка включва планиране в перспектива. Може да ви се струва изключително досадно занимание, но то не бива да се пропуска в никакъв случай.

Какво ще спечелите?

- Ще сте наясно с количествата храна, които имате потребност да закупите;

- Ще знаете кога са намаленията и ще се възползвате от промоциите;

- Ще имате готови средства за инвестиране в подаръци – за Коледа, рождени дни и различни други поводи.

Съставете си меню за цялата седмица, за да следвате списък, когато прекрачите прага на супермаркета. По този начин ще пазарувате веднъж на по-дълъг период, което ще ви осигури спокойствие, ще спестявате и няма да изхвърляте излишни продукти.

Рекламните материали, които излизат печатно или са достъпни онлайн, са много удобни в случая. Прегледайте Т маркет брошура и набележете стоките, с които трябва да заредите хладилника за следващите седем дни.

Същото важи и за всички онези покупки, за които си мечтаете да грабнете на намаления. Имате нужда от сешоар, или пък смятате да подновите гардероба си? Отбележете всичко, което ще ви трябва и просто изчакайте удобния момент.

Дисциплина и стратегия

Вече сте на крачка от успешната стратегия за пазаруване. Началото е сложено, а вие работите върху своята дисциплина. Ако все още се чувствате безсилни пред примамливите стоки, които са извън списъка ви на този етап, не влизайте в магазините само, за да разглеждате.

Задавайте си често контролни въпроси. Полезни биха могли да бъдат онези, свързани със смисъла от покупките - дали дадена стока ще намери приложение в ежедневието ви и до колко наистина ви е нужна.

Онези, които ви влизат в плановете обаче, може да ги закупите доста по-рано от предвиденото, ако се натъкнете на изгодна оферта.

Ако все пак стъпите накриво и си позволите допълнителни разходи, не се отчайвайте, нито се обвинявайте. Редно е само да помислите как да компенсирате допуснатата грешка.

Спазвайте стриктно следното:

- Не тръгвайте гладни на шопинг;

- Не пазарувайте в лошо настроение;

- По възможност отивайте без децата в магазина.

 

Бъдете онлайн

Днес ние сме облагодетелствани в много отношения. Ако сме активни онлайн непрекъснато, несъмнено вече сме оценили предимствата на търговията от дистанция.

Други предпочитат да се наслаждават на онова усещане, което винаги ги тласка отново да потеглят към любимия си магазин. Въпрос на навици и редица обстоятелства.

Който и вариант да сте избрали, не пропускайте да сравнявате цените в интернет, да разглеждате приложения и брошури на големите вериги, известните марки и предпочитаните от вас търговци.

Абонирайте се чрез имейл или ги следвайте в социалните мрежи, за да сте винаги информирани за предстоящите отстъпки.

Източници на информация:

(1) „Как да спестявам всеки ден: 8 съвета“ от money.bg (05.02.2018 г.)

(2) „Гениален трик показва как по-лесно да спестите пари“ от obekti.bg(30.10.2018 г.)

(3) Т маркет брошура от Broshurko.bg