Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен отбеляза Международния ден на хората с увреждания и 30-годишния юбилей на ,,Съюза на инвалидите в България”

03 декември 2019 16:28, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 548
---

„Сдружение общинска организация на инвалидите – Сливен“ отбеляза Международния ден на хората с увреждания и 30-годишния юбилей на ,,Съюза на инвалидите в България”. В Клуба на инвалида заместник-кметът Пепа Чиликова поздрави присъстващите от името на кмета Стефан Радев.

„Убеден съм, че днес повече от всякога трябва да обединим усилията си по отношение на хората в неравностойно положение и дейното им участие в различни сфери от живота, което е тяхно абсолютно право. Вярвам, че зрелостта на едно общество се измерва с отношението му към хората с увреждания и инструментариума, който то използва, за да се чувстват по-пълноценни и да живеят по-активно. В навечерието на най-светлите християнски празници пожелавам на вас и семействата ви здраве, уют и разбирателство във всеки дом, бъдете все така упорити и дерзайте!“, се казва в поздравителния адрес от кмета Радев.

На събитието присъства и заместник-областният управител Димитринка Петкова. За доброто настроение на гостите се погрижиха от фолклорен клуб „Детелина“.

С различни инициативи и проекти Община Сливен целогодишно подпомага хората в неравностойно положение. Един от тях е така наречената „патронажна грижа“, като приема на документи на кандидати за потребители и персонал за услугата вече започна. Потребители могат да бъдат възрастни хора над 65 години с ограничения или невъзможност за самообслужване, както и към хора с увреждания и техните семейства, и хора, които нямат близки и за които има социална необходимост от почасови услуги.

03.12.2019 г.

Снимки

---------