Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Читалища в Сливенска област посветиха събития на толерантността в обществото

05 декември 2019 15:58,
Излъчване: Област Сливен преди 4 години, брой четения: 578
Кръгла маса за толерантността и превенция на езика на омразата. Гост бе зам.областният управител Д.Петкова

Няколко читалища в Сливенска област бяха домакини на събития през ноември, посветени на толерантността в обществото.

Жителите на Твърдица бяха поканени на кинопрожекция в читалище „Св.св. Кирил и Методий”. Те имаха възможност да видят нашумелия български филм „Нокаут или всичко, което тя написа” /2016 г./, който разказва историята за „по-различните” сред нас и нуждата им разбиране.

Дискусии по темата бяха организирани от две сливенски читалища с участието на ученици от града. Читалище „Христо Ботев – 1937” проведе открит урок по толерантност, състоя се и концерт под надслов „Чрез изкуство – срещу агресията”. Читалище „Хаджи Димитър – 1937” бе домакин на кръгла маса „Насърчаване на толерантността и превенция на езика на омразата”. Участие взе зам.областният управител Димитринка Петкова.

В две читалища в община Нова Загора – в селата Асеновец и Любенец, имаше фолклорни концерти, посветени на регионалните традиции като част от културното многообразие в Европа.

Инициативите се осъществиха в рамките на Работната програма за 2019 г. на Комуникационната стратегия на България за Европейския съюз. Те бяха финансирани от правителството чрез областната администрация.

На снимките: Моменти от събитията, организирани от читалище „Х.Димитър” – Сливен, читалищата в с. Асеновец и с. Любенец.

Снимки

НЧ "Х.Димитър" - 2НЧ "Х. Димитър" - 3Концерт на читалището в с.Асеновец - 1Концерт на читалището в с.Асеновец - 2Изложба от плетива в читалището в с.Асеновец - 3Концерт  в с. Любенец - 1Концерт в с.Любенец - 2