Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Със светването на светлините на елхата Коледният дух завладя Сливен

06 декември 2019 20:18, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 654
---

На празнична церемония днес грейна коледната елха пред сградата на Общината. Светлините на дървото бяха запалени от кмета Стефан Радев, който поздрави жителите и гостите на Сливен и им пожела весела и светла Коледа.

„Уважаеми съграждани, скъпи приятели, в навечерието сме на едни от най-светлите християнски празници – Коледа и посрещането на Нова година. Това е време, в което си даваме сметка, че най-важното нещо в живота е да бъдем заедно със семейството и близките си хора, нашите приятели. Затова пожелавам на всички вас една много светла, уютна и топла Коледа и една успешна Нова година, която да ви донесе сбъдването и на най-съкровените ви мечти“, каза кметът пред събралото се множество.

Стефан Радев се обърна и към най-малките, като им пожела белобрадият старец да им донесе много подаръци.

Тази година коледните светлини огряват жива елха. Дръвчето е засадено пред общината специално за празниците. Целта е по този начин да бъде спасено от изсичане едно дърво. Досега елхата беше доставяна от различни райони на страната.

Специални гости на церемонията бяха група „Петте сезона“-Бургас, създадена и работеща с големия български композитор Стефан Диомов. В проявата участваха Иван Едрев, децата от Школа „Ритъм“ при Военен клуб-Сливен с вокален педагог Елена Пеева и децата от Вокално студио „Усмивка“ с вокален педагог Мария Желева. Водещ на събитието беше сливенският актьор от ДТ „Стефан Киров“ Августин Демерджиев. Традиционно по време на запалването гостите на тържеството се насладиха и на празнични фойерверки.

06.12.2019 г.

Снимки

------------------------------------