Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Полски млекопреработватели проучват възможностите за инвестиране в Сливен

10 декември 2019 12:03, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 518
---

Представители на водеща полска фирма за млекопреработване днес се срещнаха с кмета Стефан Радев. Поводът за визитата им в Сливен е проучването на възможности за развитие на бизнеса им тук и установяване на партньорски отношения с фирми от областта.

„Правилно сте избрали дестинацията в България. В Сливен имаме много мандри. Една от най-големите в страната е тук. Има и средни, и по-малки, и разнообразни продукти като цяло, произвеждани от мляко“, коментира пред гостите кметът Радев.

Той ги увери, че при заявен интерес Община Сливен и държавата са готови да съдействат за реализирането на бъдещи техни инвестиционни намерения. Кметът ги запозна с възможностите за развитие и какви са тенденциите на пазара у нас. Стефан Радев им представи и бизнес-каталога „Инвестиционна дестинация Сливен-Ямбол“, който представя двете общини като една икономическа единица. И двете страни се обединиха около становището, че България е удобно място за инвестиции от логистична гледна точка и географското й разположение.

Днес представителите на полската фирма ще имат обиколка на няколко сливенски мандри и предприятия за млекопреработване.

Организатори на посещението са Българо-полската търговска камара и областната администрация, в партньорство с община Сливен. На събитието присъства също заместник-областният управител Камен Костов.

10.12.2019 г.

 

Снимки

---