Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Полски инвеститор даде висока оценка за качеството на българското мляко и млечни продукти

10 декември 2019 14:37,
Излъчване: Област Сливен преди 4 години, брой четения: 477
Станислав Дух /вдясно/ информира областния управител Божурски за целта на посещението.

Областният управител Чавдар Божурски се срещна със Станислав Дух, директор на отдела за технологични инвестиции във водещата полска компания „Млековита“, и председателят на Полско-българската търговска камара Владимир Русев. Повод за срещата бяха намеренията на компанията да инвестира в Сливен и страната ни. „Българското мляко, българската суровина и млечни продукти са с много високо качество“, заяви по време на разговора Станислав Дух. Той съобщи, че компанията има 20 предприятия в Полша, произвежда 1000 вида продукти, които са на пазара в над 160 страни. Желанието на собствениците е да се развиват на Балканите и в България. Първото им бизнес-посещение се осъществява в Сливен, където ще разгледат три мандри. Намеренията са да бъдат направени инвестиции или в ново предприятие, или да се установят търговски контакти с местни производители. Специален интерес проявяват към българското овче и козе мляко.

Във визитата на Станислав Дух и Владимир Русев участва и Адам Вашилчик, предприемач в областта на спорта и футбола. Вашилчик заяви, че от своя страна иска да натрупа впечатления за възможностите полски младежи да тренират и да се обучават в базите по футбол в страната ни, както и за взаимно сътрудничество в областта на спорта. По време на двудневното си посещение в Сливен и областта гостите бяха придружавани от зам.областния управител Камен Костов. Организатори на събитието са областната администрация и Полско-българската търговска камара, в партньорство с община Сливен.

Това е поредната инициатива на Полско-българската търговска камара, която се осъществява в Сливен. Неотдавна камарата подкрепи международен икономически форум на общината, както и инвеститорския интерес на японска компания към бизнеса с мед и пчелни продукти.

Снимки

В срещата участваха още Владимир Русев /вдясно, на преден план/, Адам Вашилчик /до Ст. Дух/ и зам.областният управител Камен Костов