» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

След десетилетия забвение утре на гроба на Стефан Панаретов отново ще има цветя от признателните граждани на Сливен.

18 October 2010 15:59,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1293
снимка

На 19 октомври 2010 г. се навършват 79 години от смъртта на първия български посланик в САЩ, Стефан Панаретов.

Областният управител г-н Марин Кавръков ще изпълни своето обещание за отбелязване на годишнината от смъртта на видния наш съгражданин.

След десетилетия забвение утре на гроба на именития ни съгражданин Стефан Панаретов отново ще има цветя от признателните граждани на Сливен.

По инициатива г-н Марин Кавръков продиктувана от желанието му, да се даде гласност за живота и делото на първия български посланик в САЩ, миналата година, той даде обещание пред обществеността на област Сливен да открие гроба във Вашингтон с тленните останки на Стефан Панаретов и всяка година на 19 октомври Областна администрация Сливен, чрез посолството ни във Вашингтон да поднася цветя на гроба му.

Със съдействието на посолството на България във Вашингтон и кмета на община Вашингтон, окръг Колумбия, г-н Ейдриън Фенти беше намерено местонахождението на гроба и завещанието на Стефан Панаретов.

Областният управител благодари на външно министерство за оказаното съдействие и на г-жа Елена Поптодорова, Извънреден и пълномощен посланик на България в САЩ.

 

 

След като ни изпратят снимки от Вашингтон ще ги публикуваме на сайта.