» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Ученици от сливенски училища организираха традиционния младежки бал „Моето здраве – моята отговорност“

17 December 2019 15:09, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 4 years ago, number of readings: 532
---

Превърналият се вече в традиция Младежки бал „Моето здраве – моята отговорност“ се проведе днес в Сливен. В него участваха над 130 ученици от горните класове на 11 училища в община Сливен. Събитието беше открито от председателя на Общинския съвет по наркотични вещества и заместник-кмет Пепа Чиликова.

„Скъпи деца, благодаря ви за ентусиазма и усилията, с които се включвате всяка година не само в този коледен бал, а и във всички събития, които организира Общинския съвет по наркотични вещества. Вие сте нашите посланици на доброто и на здравословния начин на живот. Вие сте пример за вашите връстници и за поколения след вас. Благодарим ви за усилията, защото ние вярваме, че в битката срещу употребата на психоактивни и наркотични вещества и тютюнопушенето можем да се борим само всички заедно. В тази връзка искам да благодаря и на колегите от Общинския съвет по наркотични вещества, на вашите учители, на доброволците и на всички, които през цялата година активно водят битка срещу употребата на тези опасни за всички вещества“, заяви на откриването Пепа Чиликова. Тя пожела на участниците и гостите на тържеството светли празници и още повече успехи през новата 2020 година.

На събитието присъстваха членове на Общинския съвет по наркотични вещества, учители и ръководители. В шоу програмата бяха включени изяви на учениците, с които те осъждат употребата на психоактивни вещества и предлагат алтернативи за здравословен и смислен начин на живот.

Младежкият бал се организира от Общински съвет по наркотични вещества, Превантивно-информационен център и доброволци за превантивна дейност. Партньор на форума е Професионална гимназия по икономика „Проф. Д. Табаков”. Тази година за пръв път събитието се реализира само от доброволците за превантивна дейност към Общински съвет по наркотични вещества.

17.12.2019 г.

Photos

------------------