» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Защо имаме нужда от Трансфер Фактор?

11 January 2020 12:48, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Without source 4 years ago, number of readings: 505
Трансфер Фактор

Човешкото тяло е уникална система, в която всичко е свързано и подчинено на една цел - подкрепа и спасяване на живота. Природата създаде жив организъм съвършен и здрав и като защитна сила го надари с имунитет. Основната мисия на имунната ни система е да ни предпазва от опасност.

 

Изглежда, че през годините и дори вековете на еволюцията имунитетът би трябвало да се превърне в много силна система за отблъскване на вредните влияния. И в повечето случаи е така.

 

Но възниква въпросът: защо съвременната имунна система на човека все по-често се проваля?

 

Отговорът е - престанахме да живеем в условията, създадени за нас от природата.

- лоша екология;

- липса на диета и почивка;

- храним се с нискокачествени храни;

- емоционално претоварване, стрес;

- липса на естествена физическа активност.

 

Всички тези и много други фактори водят до различни отклонения в човешкото здраве. Забавянето на метаболитните процеси, рискът от развитие на сърдечно-съдови патологии, хормонални промени, хронична умора и ниски нива на енергия, нарушен глюкозен толеранс - това е само малък списък от симптоми на лошо здраве, с които се сблъсква съвременният човек.

 

Има ли решение?

Природата е създала механизъм за предаване на имунната информация от поколение на поколение. В първите дни от живота, нашите деца, като малките на всички бозайници, получават жизненоважни имунни знания, заедно с първото мляко на майка им - коластра, съдържаща трансфер фактори. Тази важна имунна информация, предавана от прехвърлянето на фактори към имунните клетки на детското тяло, му помага да расте здраво и силно в често враждебен свят.

 

Молекулите на Трансфер Фактор тренират имунните клетки на тялото и им помагат да функционират по-ефективно.

 

Трансфер Фактор учи имунната система на три жизненоважни неща:

 

- Разпознаване. Трансфер факторите помагат на имунната система бързо да разпознае чужди микроорганизми;

- Реагиране. Трансфер факторите помагат на имунната система да реагира по-ефективно на чужди клетки след откриването им;

 

- Запомняне. Трансфер факторите помагат на имунните клетки да запомнят състава на всеки микроорганизъм, с който се среща имунната система на човека. Когато бактериите отново нахлуят, имунната система ще знае точно как да реагира.