» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Община Сливен започна премахването на незаконни гаражи в кварталите „Сини камъни“, „Българка“ и „Дружба“

14 February 2020 09:47, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 4 years ago, number of readings: 535
---

Община Сливен започна премахването на незаконни гаражи в част от междублоковите пространства в кварталите „Сини камъни“, „Българка“ и „Дружба“. Върху освободените терени ще бъдат оформени места за паркиране, ще се изграждат детски и спортни площадки с парково осветление, ще се извърши и озеленяване. Предвижда се поставяне на скамейки, кошчета за боклук, перголи, беседки и др.

Процедурата по премахване на незаконните гаражи е съгласно чл. 65, ал. 1 от Закона за общинската собственост, с цел освобождаване на заетите от незаконни гаражи терени.

Дейностите се финансират по сключен договор за безвъзмездна финансова помощ с ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Договорът е сключен на 2 януари тази година, като строителството ще стартира след провеждане на процедура за избор на изпълнители, изготвяне и одобрение на пълни работни проекти и влизане в сила на разрешенията за строеж.

Към момента на кандидатстване в идейните проекти е предвидено оформяне на паркоместа, както следва:

1. В кв. „Сини камъни“ – реконструкция на съществуващи и изграждане на нови паркоместа /общо 242/ около блокове 21, 22, 23, 24 и 27.

2. В кв. „Дружба“ – 146 нови паркоместа в карето между блокове 12,13, 9 и 11 и 31 нови паркоместа северно от бл. 16.

3. В кв. „Българка“ – общо 230 нови паркоместа, разположени от двете страни на бл. 31; северно от бл. 20; източно от бл. 33 и източно от бл. 37.

Ползването на паркоместата и изградените детски и спортни площадки ще бъде безплатно. Целта на проект „Подобряване на градската среда на Сливен – етап 2“ е създаване на естетични, достъпни и зелени междублокови пространства.

Районите, които предстоят да бъдат обновени, са показани на приложените схеми.

Снимка: Internet

14.02.2020 г.

Files

Схема - Българка [3.87MB]

Portable Document Format File

Схема - Дружба [2.52MB]

Portable Document Format File

Схема - Сини камъни [2.97MB]

Portable Document Format File