Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен се представя със свой щанд на Международната борса „Ваканция&СПА Експо“

14 февруари 2020 13:29, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 498
---

37-ото издание на Международната борса „Ваканция&СПА Експо“ беше открито в София от министъра на туризма Николина Ангелкова. Изложението е платформа, която дава възможност всички представители на сектора да се съберат на едно място, да обменят идеи и добри практики за утвърждаването на България като предпочитана туристическа дестинация през цялата година. Развитието на спа балнео, здравния и културно-исторически туризъм са с голям потенциал, фокус е и дигитализацията в отрасъла, посочи министърът. На националния щанд на Министерството на туризма присъстват 22 съизложителя - общини, туристически сдружения, музеи и туристически организации. Сред участниците е и Община Сливен, като акцент на представянето й са Крепостта „Туида“ и Регионалният исторически музей „Д-р Симеон Табаков“. За всички посетители на щанда се предлагат много информационни материали за Сливен, забавни игри и изненади.

Сред официалните гости, посетили щанда на Сливен в първия ден на борсата, бяха посланикът на Финландия Н. пр. Паиви Блиника и изпълнителният директор на НСОРБ Силвия Георгиева. Предстоят много срещи с колеги от общините Пловдив, Казанлък, Приморско, Стара Загора, Петрич, Самоков за съвместни дейности за привличането на туристи и представянето на българските градове като туристически дестинации.

Предстои и участие в дискусия на тема: „Винено-кулинарен туризъм: Състояние и перспективи за развитие“, организирана от Министерство на туризма, и посещения на щандовете и срещи с представители на Община Бурса (Турция) и Община Серес (Гърция). „Сами виждате колко важно е да имаме участие в борси – места, където може да се представи Сливен и региона и все повече хора, представители на туристическия бизнес и другите общини да научат повече за Сливен като град с история и възможности“. Това съобщи пред журналисти Стоян Марков - зам.-кмет по икономическо развитие, който официално представи щанда на Община Сливен пред всички гости и посетители на борсата.

14.02.2020 г.

Снимки

------------------