Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общината продължава да работи по изграждане и надграждане на спортната инфраструктура в Сливен

21 февруари 2020 10:16, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 487
---

Община Сливен продължава да изгражда и обновява спортната база в общината. Това заяви пред журналисти кметът Стефан Радев. По думите му вече е приключил цялостният ремонт на спортна зала „Асеновец“.

„Там в момента тече приемане на обекта. Изчаква се комплексния доклад на строителния контрол така че да можем да въведем обекта в експлоатация“, каза кметът.

Ремонтът на залата започна на 22 април миналата година, като не е обновявана от построяването й през 1971 година. Средствата са осигурени от българското правителство.

Стефан Радев отчете също, че е на приключване и първият етап от ремонта на 25-метровия басейн в 12-о ОУ „Елисавета Багряна“.

„Казвам първи етап, защото бяха планирани дейности, които да позволят пускането му в експлоатация. Има нова канализация, нова вентилационна система, нови филтри за водата, окачен таван, нови санитарни помещения. Най-вероятно във времето ще се планират и следващи етапи за обновяване на цялостния вид на съоръжението. Но така вече то може да бъде пуснато в експлоатация и да се използва от гражданите на Сливен. Надявам се и повече деца да проявяват интерес към плуването“, посочи Радев.

Във връзка с развитието на спортната инфраструктура в града, през 2018 година Община Сливен пое управлението и обновяването на спортното съоръжение. Ремонтът се реализира изцяло с общинско финансиране. Плувното съоръжение е построено през 1995 година, като последно е ремонтирано през 2014-а от частен инвеститор.

21.02.2020 г.

Снимки

---