» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Ръководството на областна администрация присъства на тържествената церемония на пл.„Хаджи Димитър” в Сливен по повод празника на града

26 October 2010 17:05,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1049
снимка

На 26.10.2010 г. от 11 часа областният управител г-н Марин Кавръков и заместник областните управители г-н Пейчо Пейчев и г-н Христо Карабекиров и служители от областна администрация Сливен присъстваха на тържествената церемония на площад „Хаджи Димитър” в Сливен по повод празника на града- Димитров ден.

Сред официалните лица на площад „Хаджи Димитър” бяха Негово Високопреосвещенство Сливенския Митрополит Иоаникий, депутати от 21 МИР – Сливен г-ца Десислава Танева, г-ца Калина Крумова и г-н Кирчо Димитров, кметът на Сливен Йордан Лечков, заместник-кметът Радост Костова, председателят на Общинския съвет Мария Григорова и др.

На тържествената церемония, бе издигнато националното знаме, знамето на Сливен и знамето на Европейския съюз.

В своето приветствие към гражданите на Сливен заместник-кметът на община Сливен, г-ца Радост Костова призова всички заедно да се поздравим на този ден, заедно да прочетем миналото, заедно да се помолим за бъдещето-нашето и на нашите деца, на нашия град и да тръгнем напред с отворени очи. Пред присъстващите тя припомни великите имена, оставили светъл спомен в историята на Сливен, дали пример за чисто родолюбие и саможертва на поколенията.

На тържествената церемония водосвет за здраве и благополучие на гражданите на Сливен отслужи Негово Високопреосвещенство Сливенския Митрополит Иоаникий.

Пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци бяха положени венци и цветя от всички институции в Сливен, учебни и културни заведения, политически партии, граждани.

Част от празненствата беше и демонстрация на Чинтуловата чета при ПМГ „Добри Чинтулов” и военния оркестър при Центъра за подготовка на танкови подразделения.