Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

5 идеи за обновяване на кухненския остров

24 февруари 2020 09:47, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Без източник преди 4 години, брой четения: 802
КЛАСИЧЕСКА КУХНЯ БОЯНА

Кухнята е помещение от жилището ви, което се свързва предимно с готвене, но в голяма част от случаите там се случват много повече различни неща от това. Ако търсите начин да добавите функционалност и визуална привлекателност на новата ви кухня по поръчка, кухненският остров е чудесен вариант. Независимо дали искате да добавите нов остров или да обновите съществуващ, то трябва да се уверите, че той ще отговаря на вашия начин на живот и ще отговаря на дизайна на дома ви. А днес ви представяме няколко дизайнерски идеи, с които сами да постигнете тази задача.

 

1. Адаптирайте за използване по друго предназначение

 

Ако искате да добавите остров към кухнята си, опитайте да преработите стар скрин или маса. Те могат да направят пространството да изглежда страхотно, особено за по-малките кухни. Те не само добавят допълнителен плот, но скрин с големи дълбоки чекмеджета осигурява допълнително място за съхранение. Старите скринове с антични детайли също могат да добавят характер на пространството. Ако търсите еклектично и винтидж усещане за вашата кухня, преработката на стара мебел ще направи точно това.

 

2. Интегрирайте уредите и електричеството в острова

 

Кухненските острови са чудесни за интегриране на повече уреди във вашата кухня. Уреди като съдомиялна, микровълнова печка и хладилник, които не винаги са включени в кухнята поради липса на място, могат да бъдат чудесно допълнение. Използването на възможността тези уреди да са на острова ще ви остави повече пространство за шкафове, както и на плота.

 

Освен това, включването на електричество в остров с извеждането на контакти ще намали количеството работно пространство, използвано при приготвяне на храната. Вместо да използвате множество плотове около кухнята за различни уреди, всичко може да се направи на кухненския остров, което прави и почистването по-лесно.

 

3. Допълнително място за сядане

 

Добавянето на столове към кухненския ви остров го прави като чудесно място, където да прекарвате времето си и да похапвате. По-малко официалната подредба прави яденето на крак, извършването на домашната работа или приеманто на гостите по-удобно, заради възможността да седят или стоят. Много собственици на жилища се колебаят да добавят места за сядане поради опасения от липса на място, но има много начини да добавите столове без да отделяте допълнително място от помещението. Може да удължите плота, под който да наредите столовете и така те хем ще са прибрани, а и вие ще разполагате с повече място на плота.

 

4. Добавяне на цвят в помещението

 

Избирайки наситен цвят за кухненският ви остров, ще подпомогне за добавянето на акцент в помещението и ще добави характер на стаята. Добавяйки цвят също така ще спомогне да свържете кухнята с останалата част от дома ви и да създадете приятно преминаване от едната стая в друга. Най-хубавото е, че ако в даден момент цветът спре да ви харесва, винаги можете да го смените без да се налага да преремонтирате цялата кухня.

 

5. Скрито място за съхранение

 

Кухните имат страхотен потенциал за създаване на скрити места за съхранение, а кухненският остров дори още повече. Наличието на остров може да създаде възможности за създаване на скрито място за изхвърляне на боклук, съдомиялни машини и други обемисти уреди. По този начин можете да запазите функционалността на вашата кухня.